ATV

Радован Вишковић

"Нема слободе без Републике Српске"

  • Извор: АТВ
  • 20.11.2023. 20:46

Слобода је за српски народ светиња, а нема слободе без Републике Српске, поручио је вечерас предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је рекао, приликом посјете Храму Светог Василија Острошког у Источној Илиџи и Спомен-цркви у којој су уписана имена 2.793 борца која су дала животе за Српску, да је довољно да уђете у један овакав храм и да видите имена људи који нису били припадници ниједне политичке опције, него припадници српског народа, који су дали оно најсветије за Српску.

Он је истакао да данас нико нема мандат ни овлаштење да било шта уради што не би било у интересу Републике Српске и њених институција.

Вишковић  је навео да, када дође на оваква мјеста, саосјећа са породицама погинулих, али се и присјети тих трагичних дана и борбе за Републику Српску.

"И вечерас смо у Источном Сарајеву скоро истим поводом - да се одбране институције Републике Српске и да на трагу оног што су ови људи урадили дајући животе за Републику Српску и њима у завјет кажемо да нема нико право да нанесе било какву штету институцијама Српске", поручио је Вишковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.