Pomoćnik ministra stigao

Višegradska skupštinska većina nastavlja da opstruiše razvoj opštine

  • 14.05.2022.19:09

Višegradska skupštinska većina nastavlja opstrukciju razvoja opštine. Odluka Vlade Republike Srpske je da Andrićgrad, odnosno poslovanje turističkog kompleksa prepusti na upravljanje OC “Jahorina”. Zbog toga je predstavnik Vlade i pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske stigao u Višegrad kako bi na lokalnom parlamentu obrazložio plan Vlade za Andrićgrad, a samim tim i nastavak ulaganja i razvoj Višegrada.

Iako je na kolegijumu ta tačka usvojena, Vladinom izaslaniku skupštinska većina predvođena SDS-om i sedam manjih stranaka koja čine većinu, nisu dozvolili obraćanje.

“Očigledno da je riječ o političkoj odluci i u prilog tome ide činjenica da čak nije dozvoljeno, izričito protivljenje je da se uopšte obratim i obrazložim o čemu se zapravo radi”, rekao je Dalibor Panić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

To što je Vladin izaslanik uzaludno prešao i nekoliko stotina kilometara kako bi se obratio odbornicima, za skupštinsku većinu i nema neki značaj. Jasno je, kažu u SNSD-u, da se radi o namjernoj opstrukciji vladinih investicija i razvoja Višegrada kako se ne bi pružila prilika građanima da bolje žive, a mlade spriječilo da odlaze.

“To pretpostavljam da je jedan veliki minus za sve njih, a narod će znati da cijeni, jer je ovim mnogo otežano dalje ulaganje u komleks Andrićgrada”, naveo je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

“U periodu dok su oni obnašali vlast u Višegradu, čitav profesor Emir Kusturica i čitav kompleks projekta Andrićgrad je bio šikaniran i maltretiran i mogu slobodno i mogu slobodno da kažem da se to nastavlja i u ovom trenutku”, smtra Nedeljko Perišić, odbornik SNSD-a u SO Višegrad.

Mnogi Višegrađani nestrpljivo su čekali da  Andrićgrad pređe na upravljanje vladinog preduzeća, jer je Vlada najviše i uložila u izgradnju Andrićgrada. Zbog skupštinske većine, nade su i dalje na čekanju da i ovaj turistički kompleks doživi preobražaj i od hroničnog gubitaša postane jedno od najtraženijih turističkih ponuda, kao što se to pokazalo sa Jahorinom koja je postala jedna od najelitnijih turističkih centara u Evropi i to sve zahvaljujući milinskim investicijama Vlade Republike Srpske.

Tagovi: