ATV

Данијел Егић

"Веома битно да наши љекари прегледају генерала Младића“

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 13:14
  • 13:31

Веома је битно да љекари са Универзитетског клиничког центра Републике Српске прегледају генерала Ратка Младића, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић.

"Овим ћемо да сазнамо право стање генерала Младића да му се помогне колико је то најбоље могуће и бићемо сигурни у оно што наши људи констатују и начин лијечења који ће они да одреде“, рекао је Егић.

Владо Ђајић, директор УКЦ-а Српске, рекао је данас новинарима у Бањалуци да у Хаг, гдје ће тим љекара УКЦ-а прегледати генерала Младића, не иде као директор те институције него као неуролог.

"Сви знате да сам дуго година био шеф Одјела за мождане ударе а генерал има проблема са тим - имао је мање ударе“, рекао је Ђајић.

Ђајић је рекао да у Хаг иде веома стручан тим - доктора наука, професора, кардиолога и начелника неурологије.

"Идемо са циљем да утврдимо да ли су урађени сви налази који су били потребни и да ли генерал прима адекватну терапију али и његово објективно стање те да ли је било пропуста у лијечењу генерала“, рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да су љекари УКЦ-а Српске већ били у Хагу и да имају искуство са тим.

"Прегледали смо Стојана Жупљанина и Мићу Станишића и они се осјећају боље након наших прегледа и наших терапија“, рекао је Ђајић

Ђајић је додао да су љекари који иду у Хаг како би прегледали генерала Младића завршили разне едукације у Европи и свијету и примјењују све терапијске и дијагностичке процедуре које се примјењују у свијету.

Све трошкове превоза и смјешта, каже Ђајић, сносиће они сами.

"Генерал то заслужује“, додао је он.

Подсјећамо, тим љекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске добио је дозволу да прегледа генерала Ратка Младића који се налази у Хагу.

Посјета генералу Младићу биће обављена 21. фебруара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм