Данијел Егић

"Веома битно да наши љекари прегледају генерала Младића“

 • Извор: АТВ
 • 12.02.2024. 13:14
 • 13:31

Веома је битно да љекари са Универзитетског клиничког центра Републике Српске прегледају генерала Ратка Младића, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић.

"Овим ћемо да сазнамо право стање генерала Младића да му се помогне колико је то најбоље могуће и бићемо сигурни у оно што наши људи констатују и начин лијечења који ће они да одреде“, рекао је Егић.

Владо Ђајић, директор УКЦ-а Српске, рекао је данас новинарима у Бањалуци да у Хаг, гдје ће тим љекара УКЦ-а прегледати генерала Младића, не иде као директор те институције него као неуролог.

"Сви знате да сам дуго година био шеф Одјела за мождане ударе а генерал има проблема са тим - имао је мање ударе“, рекао је Ђајић.

Ђајић је рекао да у Хаг иде веома стручан тим - доктора наука, професора, кардиолога и начелника неурологије.

"Идемо са циљем да утврдимо да ли су урађени сви налази који су били потребни и да ли генерал прима адекватну терапију али и његово објективно стање те да ли је било пропуста у лијечењу генерала“, рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да су љекари УКЦ-а Српске већ били у Хагу и да имају искуство са тим.

"Прегледали смо Стојана Жупљанина и Мићу Станишића и они се осјећају боље након наших прегледа и наших терапија“, рекао је Ђајић

Ђајић је додао да су љекари који иду у Хаг како би прегледали генерала Младића завршили разне едукације у Европи и свијету и примјењују све терапијске и дијагностичке процедуре које се примјењују у свијету.

Све трошкове превоза и смјешта, каже Ђајић, сносиће они сами.

"Генерал то заслужује“, додао је он.

Подсјећамо, тим љекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске добио је дозволу да прегледа генерала Ратка Младића који се налази у Хагу.

Посјета генералу Младићу биће обављена 21. фебруара.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.