Уживо на АТВ-у

Свечано отворена Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у БиХ у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2024. 13:01

У Бањалуци је данас свечано отворена Канцеларија Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Отварању Канцеларије присуствовао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић, а путем видео линка обратио се шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров је током обраћања поручио да везе Русије и Републике Српске доживљавају велики успон.

"Контакти на највишем нивоу постали су редовни, одржава се интензиван политички дијалог, укључујући и на парламентарном нивоу", истакао је Лавров обраћајући се видео линком поводом свечаног отварања Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у Бањалуци.

"Тренутак је заиста историјски. Није свакидашњи догађај да се у свијету отвара ново дипломатско сједиште Руске Федерације. Веома нам је драго што се ово догађа у пријатељској Републици Српској. Ширење дипломатског кора у Бањалуци свједочи о повећању значаја и ауторитету Републике Српске као учесника у међународним процесима у складу са Дејтонским мировним споразумом", нагласио је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм