ATV

Министар трговине и туризма

Шулић: Што јефтинији домаћи хљеб

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2024. 13:53

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је упоређивањем цијена 36 основних животних намирница утврђено да су производи широке потрошње знатно јефтинији у Српској у односу на те земље, те истакао да ће бити обезбијеђена што јефтинија цијена хљеба за грађане Српске.

Шулић је навео да ће Министарство у сарадњи са предсједником Владе Српске дорадити постојеће уредбе у области основних животних намирница, нафте и нафтних деривата, а посебно у области пекарских производа.

- Наш превасходни циљ јесте да обезбиједимо основни хљеб, народни или домаћи хљеб, што јефтинији за грађане Републике Српске и да испоштујемо уредбу коју имамо када је ријеч о маржи на основне животне намирнице – истакао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је Министарство са Инспекторатом Српске у прошлој години урадило 5.826 контрола у области трговине и туризма.

- Изречено је отприлике 2,1 милион КМ казни у 2023. години. Имали смо 1.856 неуредних контрола – навео је Шулић.

Шулић је рекао да је новим Законом о угоститељству Републике Српске предвиђена категоризација угоститељских објеката и да су угоститељи дужни да се у вези с тим обрате локалној заједници.

Он је додао да је Законом предвиђен и Правилник о изгледу и садржају стандардних плоча за означавање категорије угоститељског објекта.

– Жеља нам је да ову додатну област туристичке понуде у Републици Српској, поготово овај дио сеоских домаћинстава, додатно унаприједимо и уредимо – рекао је Шулић.

Он је навео да ће у марту са власницима рафтинг кампова разговарати о новом правилнику о рафтерима.

Шулић је подсјетио да је Влада Српске донијела одлуку да се у наредним данима посредством Црвеног крста додијели 500 тона брашна социјално угроженим породицама.

– Након што подијелимо 500 тона брашна путем Црвеног крста у наредних неколико дана, најкасније двије до три седмице, подијелићемо и јавним кухињама које послују на подручју Републике Српске 30 тона брашна, што је отприлике довољно за шестомјесечне потребе тих јавних кухиња – рекао је Шулић.

Он је додао да ће одлуком Владе бити подијељено и 1.500 социјалних пакета социјално угроженим породицама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм