Pomoć Vlade Republike Srpske

Stiže pomoć mladima

  • Izvor: ATV
  • 14.05.2022.19:18

Mladi u Republici Srpskoj, od 18 do 30 godina dobiće 100 maraka, i to do avgusta.

Status omladinaca nije bitan - da li je zaposlen, nezaposlen, srednjoškolac ili student, pravo na ovu vrstu pomoći ima.  Detalji oko načina i mjesta prijavljivanja, biće poznati u narednom periodu

“Svi mladi od 18 do 30 godina, to je jedini uslov, znamo da svi mladi od 18 do 30 godina će dobiti jednokratnu novčanu pomoć. Ono što je naša inicijativa bila, ispred SNSD-a jeste da se to uputi Vladi a Vlada RS u najkraćem mogućem periodu izaći sa načinom kako će se dodjeljivati ta novčana sredstva”, rekao je Denis šulić, predsjednik mladih SNSD-a.

Da će dobiti 100 maraka od Vlade Republike Srpske, neki  omladinci od 18 do 30 godina još nisu ni čuli. Ipak, na prvu, znaju na šta će ih potrošiti ili u šta uložiti. 

“Ni ne znam da daje Vlada 100 maraka, iskreno. Kupiću sebi oremu za bicikl. Eto to je to.” 

“Sačuvaću ih, za psolije. Iskreno, nemam neki plan, tek sam juče čuo da će biti 100 maraka, ništa još nije isplanirano.”

“Vjerovatno ću ih potrošiti na na neki izlet sa porodicom ili tako nešto.”

Dobro je da mladi Republike Srpske i na ovaj način osjete da na njih Vlada misli, poručili su mladi političari. Podsjetili su da Vlada realizuje i projekte zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, pripravničkog staža, te zapošljavanja djece poginulih boraca. Podsjećaju da svaki student u Republici Srpskoj koji da uslov, očisti godinu, ima potpuno besplatno školovanje. Oni pripremaju nove ideje kako bi pomogli mladima u Srpskoj. 

“Nadamo se da ćemo u narednom periodu zajedno sa našim koalicionim partnerima formirati niz određenih ideja, iniciajtiva koje će dorpinijeti boljem položaju maldih ljudi na našim prostorima”, izjavio je Dragan Blagojević, predsjednik mladih DEMOS.

Osim mladih, na 100 maraka moći će da računaju  penzioneri i borci u Srpskoj. Za ovu namjenu iz  budžet će biti obezbijeđeno oko 50 miliona maraka.