Источни Стари Град

Више од 9.000 људи из Лапишнице поручило - "Граница постоји"

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 18:50

Бројни грађани окупили су се у мјесту Лапишница у Источном Старом Граду на скупу "Граница постоји".

Скуп је одржан одржава на међуентитетској линији разграничења.

Више од 9.000 људи поручило је са скупа да граница постоји и то не само административне природе, него и граница између истине и лажи, правде и неправде, уставног и законитог понашања демократски изабраних званичника и бахатости нелегитимних страних уљеза који руше Дејтонски мировни споразум и уставни поредак БиХ.

Истакнуто је и да граница постоји и између одговорности и озбиљности наспрам монтираних политичких оптужница и правосудних играрија којима се чуди и у невјерици смије свеколика објективна стручна јавност.

Окупљени су поручили и да су свјесни неправде којом се, како су навели, ломи кичма и српском народу и институцијама.

На скупу су били присутни бројни званичници, међу којима и министари у Влади Републике Српске, делегати у Дому народа, и министри у Савјету министара.

Подсјећамо, скупови под називом "Граница постоји" организовани су након што грађанима није дозвољено да испред Тужилаштва БиХ пруже подршку предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног Гласника Милошу Лукићу због оптужнице која је подигнута против њих.

Након тога, услиједили су бројни скупови подршке на ентитеским линијама разграничења са којих су послате поруке о скандалозном раду Тужилаштва и Суда БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм