ATV

Источни Стари Град

Више од 9.000 људи из Лапишнице поручило - "Граница постоји"

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 18:50

Бројни грађани окупили су се у мјесту Лапишница у Источном Старом Граду на скупу "Граница постоји".

Скуп је одржан одржава на међуентитетској линији разграничења.

Више од 9.000 људи поручило је са скупа да граница постоји и то не само административне природе, него и граница између истине и лажи, правде и неправде, уставног и законитог понашања демократски изабраних званичника и бахатости нелегитимних страних уљеза који руше Дејтонски мировни споразум и уставни поредак БиХ.

Истакнуто је и да граница постоји и између одговорности и озбиљности наспрам монтираних политичких оптужница и правосудних играрија којима се чуди и у невјерици смије свеколика објективна стручна јавност.

Окупљени су поручили и да су свјесни неправде којом се, како су навели, ломи кичма и српском народу и институцијама.

На скупу су били присутни бројни званичници, међу којима и министари у Влади Републике Српске, делегати у Дому народа, и министри у Савјету министара.

Подсјећамо, скупови под називом "Граница постоји" организовани су након што грађанима није дозвољено да испред Тужилаштва БиХ пруже подршку предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног Гласника Милошу Лукићу због оптужнице која је подигнута против њих.

Након тога, услиједили су бројни скупови подршке на ентитеским линијама разграничења са којих су послате поруке о скандалозном раду Тужилаштва и Суда БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.