ATV

Član Glavnog odbora SNSD-a

Šekara: Šmitove provokacije su samo užasan vic

 • Izvor: SRNA
 • 19.09.2023. 18:41

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je da provokacije Kristijana Šmita treba samo registrovati kao užasno loš vic koji je možda smiješan arogantnom dijelu međunarodne zajednice i onima koji aplaudiraju na sve što radi u nesrećnoj BiH.

"U danu kada se u Srpskoj održava ozbiljan događaj `Invest forum` u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke koji okuplja stotine privrednika iz dvadesetak zemalja Еvrope i svijeta, ironične uvrede samozvanog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita na adresu naših republičkih institucija ne zaslužuju velike komentare i trebaju da ostanu na marginama javnog diskursa", rekao je Šekara za Srnu.

Šekara je poručio da Kristijan Šmit svojim konstrukcijama zabavlja publiku koja želi da ga sluša, ali i da treba povremeno da otvori oči i vidi da je Republika Srpska, sa svojim potencijalima i te kako interesantna ozbiljnim evropskim i svjetskim privrednicima i investitorima.

"Nije smiješno to što je u Banjaluci bilo oblačno kada se Šmit kriomice sastajao sa biskupom/ Franjom/ Komaricom, niti je duhovito institucionalne poteze i odnos prema običnom strancu koji nema legitimitet da se predstavlja kako se predstavlja porediti sa cirkuskom predstavom uz pominjanje majmuna, kako to on čini, niti je potrebno pojedincu koji je ovđe formalno niko i ništa", rekao je Šekara.

On je istakao da Šmit gaji mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj koju bi da pokrade, unizi i razvlasti.

"Ali, kakve veze više uopšte mogu da imaju ozbiljnost i njemački advokat Hans Kristijan Fridrih Šmit, koji je pristajanjem na nelegitimni i nelegalni lični status i potezima koje je povlačio i povlači u BiH pogazio sve ono što jeste pravo", upitao je Šekara.

Kristijan Šmit izjavio je da su političari u BiH "očigledno izgubili nit" i ocijenio da je stanje, zbog osporavanja njegovog diplomatskog statusa, "kao da majmuni nastupaju u cirkusu".

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.