Састанак у Београду

Састали се Додик и Вучић: Заједнички и јединствено ћемо се 23. маја борити за истину, понос и достојанство

 • Извор: АТВ
 • 17.05.2024. 14:20

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Кључна тема разговора били су односи Републике Србије и Републике Српске и реакција целокупног српског народа на изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

- Обавијестио сам предсједника Додика о напорима које Република Србија предузима како би се заштитили витални национални интереси српског народа, али и међународно јавно право, још једном поновивши да би усвајање такве резолуције значило отварање Пандорине кутије за будућност уз отварање небројено много рана из прошлости - написао је Вучић на Инстаграм налогу. 

Он је истакао да га је предсједник Српске информисао о разговорима које је имао у Будимпешти са мађарским премијером Виктором Орбаном и даљим перспективама развоја односа Србије и Српске.

"Додик ме је упозорио да ће доношење резолуције о геноциду у Сребреници имати катастрофалне посљедице на односе унутар БиХ", навео је Вучић.

Посебна тема разговора био је предстојећи Сабор српског народа заказан за 8. јун у Београду, за који су договорене бројне заједничке активности, потписивање меморандума и споразума, као и догађаји који ће потврдити јединство народа и његово право да очува своја огњишта, буде свој на своме и заштити право на будућност генерација које долазе.

Он је истакао да ће се Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа.


Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.