Тема дана

Резолуција о Сребреници изгласана без просте већине

 • Извор: АТВ
 • 24.05.2024. 20:05

Умјесто простом већином, Резолуција о Сребреници изгласана је мањином. И то тако што је 19 земаља било против, 68 уздржано, 84 за, а 22 земље нису гласале. Каква је математика, није тешко закључити, јер 2 и 2 ако тако нека сила каже, не мора да буде 4. Није зато тешко израчунати да је 5,2 милијарде људи у свијету против Резолуције која етикетира српски народ.

Није ово резултат којем су се надали у другом ентитету. Очекивали су 120 гласова за. Није помогло ни лобирање Њемачке, а ни других свјетских сила. Оних који су у прошлости чинили геноцид и над српским народом. Изненадило је многе и гласање исламских земаља. Неке од њих гласале су против или су биле уздржане.

Неке земље вјероватно су због притисака морале да подрже Резолуцију у коју не вјерују. Много је оних који су знали да је то прича која је у Генералну скупштину УНа доспјела кршећи законе и Устав БиХ. Спорано је и оно што пише у Резолуцији. 

Ко су пријатељи Српске и Србије, показало се јуче. Русија, Кина, Мађарска и друге земље покаазелу су какав однос имају према истини и српском народу. Дипломатске активности и прича о правој истине, дале су резултат и у другим земљама. 

Из Српске и порука да мир нема цијену. Срби нису геноцидан народ, већ народ који је кроз историју доживио стравичне злочине. Преживио и опстао на својим вјековним огњиштима за чију се слободу бори и данас. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.