Срђан Мазалица

"Република Српска опредијељена за трендове мултиполарности"

  • Извор: АТВ
  • 03.03.2024. 09:27

Република Српска се опредијелила за трендове мултиполарности, рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и замјеник предсједника Одбора за европске интеграције и европску сарадњу.

"Велика је ствар за малу Републику Српску да у дипломатском рангу имају састанке за значајним лидерима и факторима на свјетској сцени“, коментарисао је Мазалица недавне посјете представника Српске Русији, Бјелорусији, те Турској.

Он напомиње да се Српска добро позиционирала на свјетској сцени.

"Ми се опиремо глобалистичкој идеологији која има све више утицаја на све земље ЕУ. Опредијелили смо се за велике савезнике попут Русије и Кине, те земље имају право вета у Савјету безбједности УН. И не само те двије земље, ту су и Турска, Мађарска, Словачка... које се такође опиру том глобалистичком таласу“, поручио је Мазалица.

"Српска битан саговорник о политичким процесима у региону и свијету"

Мазалица је коментарисао и недавно обраћање предсједника Србије Александра Вучића, у којем је нагласио да се од њега тражи да се дистанцира од Републике Српске.

"Вучић покушава да ублажи све те притиске који су на леђима Србије, али он сигурно активно помаже Републику Српску“, рекао је Мазалица. 

Дотакао се и преговора са ХДЗ-ом и странкама "Тројке" о придруживању ЕУ.

"Мислим да Бошњацима није циљ улазак у Европску унију“, додао је Мазалица.

Пратите нас и путем Вибера