Tema dana

Pitanje imovine riješeno: Potrebno ispravno pročitati Dejtonski sporazum i Ustav

  • Извор: АТВ
  • 21.05.2023. 21:17

Republika Srpska od BiH nema nikakvih dobrobiti ovih 28 godina nakon Dejtona, već samo političko nasilje koje sprovode visoki predstavnici koji je trebalo da budu ovdje nekoliko godina nakon građanskog rata koji se završio 1995. godine, kaže ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Upozorava da BiH, gdje god može, zaustavlja Republiku Srpsku na međunarodnom planu. 

Srpska i danas poštuje Dejtonski mirovni sporazum i spremna je da poštuje Ustav BiH. Vidi se to posebno na priči o imovini. 

Dok stranci kuju planove sa kojekakvim ekspertima i u OHR-u i ambasadama pišu nacrt zakona o imovini, poruka iz Srpske da u Ustavu jasno piše da nadležnost BiH nije imovina. 

"Pitanje imovine je pitanje koje je već riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom, Ustavom BiH ali i Ustavima entiteta. Izrada bilo kakvog zakonskog propisa za nas je apsolutno neprihvatljiva. Sve ono što bi potencijalno moglo da dođe do nas parlamentaraca neće i ne može biti razmatrano u PD PS BiH”, kaže poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić dodaje da ne vidi iz kojeg razloga OHR formira neke ekspertske grupe za izradu propisa. 

"Ono što je činjenica jeste da oni treba da čitaju Dejtonski sporazum i Ustav i kada to pročitaju ispravno onda mogu da shvate da je suvišno formiranje bilo kakve radne grupe”, dodao je Kojić.

Kompletno gostovanje poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorada Kojića pogledajte u prilogu.

Pratite nas i putem Vibera!