Поводом празника

Ово су нерадни дани у Републици Српској

 • Извор: АТВ
 • 24.04.2024. 11:08

Нерадни дани у Републици Српској су 1, 2, 3, 5, 6 и 9, мај, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Из министарства додају да су нерадни дани у складу са Законом о празницима Републике Српске, поводом Међународног празника рада:

- 01.и 02.05.2024.године (сриједа и четвртак) и

- 09.05.2024.године (четвртак), када се обиљежава републички празник, Дан побједе над фашизмом.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Начелник општине односно градоначелник ће одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе дужни да раде и у дане празника Републике и у ком обиму, ради задовољења неопходних потреба грађана.

Како је саопштено из министарства, у дане православног Васкрса, који је по Закону о празницима Републике Српске вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани биће:

- 03.05. (православни Велики петак),

- 05.05. (дан Васкрса) и

- 06.05.2024.године (Васкршњи понедјељак)

"Вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у те дане", наводе из Министарства управе и локалне самоуправе.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)