Предсједник БОРС-а

Остојић: Они који су починили геноцид над Србима покушавају да етикетирају српски народ као геноцидан

 • Извор: СРНА
 • 15.05.2024. 14:50

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је данас да је апсурд да српски народ, који је доживио геноцид у два свјетска рата, сада покушавају да етикетирају као геноцидан исти они који су починили геноцид над Србима.

"Ако је Бог с вама, чега се бојите, а ако није, чему се надате", цитирао је Остојић блаженопочившег патрајарха српског Павла и најавио наставак борбе за истину и правду за српске жртве у протеклом рату у БиХ.

Остојић је позвао на заштиту Републике Српске као услова и гаранта опстанка српског народа.

"Да би Бог био с нама морамо и ми да подигнемо праг толеранције на виши ниво и почнемо међусобно да се поштујемо и уважавамо, те градимо слогу и јединство, јер је то предуслов да сачувамо Републику Српску", оцијенио је Остојић.

Он је рекао да је Република Српска највећи истроријски успјех српског народа са лијеве обале ријеке Дрине.

"Заштита Републике Српске је наша обавеза према храброј, погинулој браћи, према генерацијама које су учествовале у Одбрамбено-отаџбинском рату и према будућим генерацијама које имају право да живе у миру и у слободној Српској", поручио је Остојић.

Предсједник БОРС-а обратио се испред спомен-костурнице на гробљу Пучиле код Бијељине подигнуте српским жртвама злочина у Тузли који су 15. маја 1992. године починиле муслиманске формације.

У Бијељини и Тузли данас су обиљежене 32 године од напада муслиманских снага на колону ЈНА у Тузли када су убијена 54 војника, 78 рањено, а 44 су заробљена.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

 • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

  Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.