Предсједник Борачке организације

Остојић: Херојство на бојном пољу живјеће док живи српски народ

 • 11.05.2024. 12:53

Данас када стојимо на овом мјесту, испред контура симбола голготе жртве и страдања, али и симбола јунаштва и херојства, побједе и васкрсења, оно што смо дужни сви да урадимо јесте да заћутимо макар минут и да се сјетимо свих јунака који су гинули за идеал слободе. Управо се овај споменик и диже у њихову славу и част, рекао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

- То су људи који су жртвовали животе за слободу у којој ми данас живимо. Док буде живјело сјећање на њих, док буду евоциране успомене на њих, живјеће идеал слободе који је дубоко уткан у свако срце српског човјека - рекао је Остојић на церемонији у Бањалуци у оквиру ће званичници и грађани обићи локацију на којој се гради централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено–отаџбинског рата.

- Живјеће и Република Српска у коју су они уткали своје животе - истакао је Остојић.

- Културу сјећања морамо да преносимо на младе генерације. Да херојство и јунаштво исказано на бојном пољу живи док живи српски народ - поручио је Остојић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.