Moraće zasukati rukave

Novi ministri pred brojnim izazovima

  • Izvor: ATV
  • 18.03.2023.19:44

Brojni izazovi naći će se pred troje novih ministara u Vladi Srpske.

Na njihovo imenovanje mjesecima su čekala i brojna udruženja.

Dobru saradnju i razumijevanje Danijela Egića, novog ministra rada i boračko invalidske zaštite očekuju u Udruženju žena žrtva rata.

Nadaju se realizaciji mnogobrojih projekata i aktivnosti koje imaju u planu.

"Hoću da ministar nastavi politiku koju smo do sada imali, da ti dušebrižnici koji nisu žrtve i ne znaju naše potrebe da pregovaraju u naše ime to je posebna ta zaštita koju ćemo od njega tražiti. Posebno me interesuje i ovo Uruženje očuvanje istine o stradanju u prošlom odbrambeno otadžbinskom ratu, posebno i projekte koje radimo svjedočenja, izlazak na sudove naših članica", kaže predsjednica Udruženja Božica Živković Railić.

Na adresu novog ministra trgovine i turizma ugostitelji su već poslali zahtjev za hitan sastanak.

Nedostatak radne snage u kombinaciji sa inflacijom veliki je problem. Nadaju se da će zajedno sa Denisom Šulićem pronaći što bolji način da sve riješe.

"Zahtjeva je mnogo, znači imamo odliv radne snage, plate u kovertama i sve to nešto što se nakupilo nama u prethodnom periodu a mi želimo da se kao udruženje bavimo sa tim i rješavamo te stvari. Samo je potrebno način razumijevanja da sjednemo i tražimo izlaz iz svega toga", rekao je Goran Kurtinović, zamjenik predsjednika Udruženja i predsjednik Upravnog odbora HORECA.

Veliki posao je i pred Selmom Čabrić, ministrom porodice omladine i sporta.

Iz Udruženja 'Četiri plus' žele, kažu, prvo razgovarati o zakonu o podršci nezaposlenom roditelju sa četvoro i više djece koja iznosi 750 maraka. Neizostavan je poručuju i Zakon o majci. 

"Mi u Udruženju 'Četiri plus' želimo upoznati novoizabranog ministra sa opravdanim razlogom proširenja nekih prava za neke slučajeve koji su spletom okolnosti izostavljeni smtaram da ima prostora i ako ima dobre volje da te grešeke ispravimo", ističe Miladin Gotovac, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece.

Novi ministri moraće dobro zasukati rukave. Izazova i zahtjeva sigurno neće manjkati a udruženja se nadaju da u istoj mjeri neće faliti ni dobrih rješenja.