Redovna sjednica

Narodna skupština usvojila šest zakona

  • Izvor: ATV
  • 23.06.2022. 11:47

Narodna skupština Republike Srpske je na današnjoj redovnoj sjednici usvojila šest zakona, devet nacrta zakona, Informaciju o dugu i Кonsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1.1 - 31. 12. 2021. godine.

Usvojeni su Zakon o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uz prihvaćeni amanman,  Zakon o geološkim istraživanjima, uz prihvaćeni amandman, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, Zakon o  izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.  

Poslanici su usvojili Nacrt Porodičnog zakona, uz prihvaćeni Zaključak o upućivanju u javnu raspravu, Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece Republike Srpske, uz prihvaćeni Zaključak o upućivanju u javnu raspravu, Nacrt zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, uz prihvaćen Zaključak o upućivanju u stručnu raspravu, Nacrt zakona o metrologiji u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, uz prihvaćeni Zaključak o upućivanju u javnu raspravu, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu.

Narodna skupština nije usvojila Nacrt zakona o političkim strankama Republike Srpske, prijedlog poslanika Perice Bundala (PDP).

Drugi nastavak zasjedanja 22. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za utorak, 5. jul sa početkom u 10 časova.