Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić: Bolje da smo spremni pa iako se ništa ne desi, nego da nas nešto iznenadi

 • Izvor: ATV
 • 16.01.2023.13:18

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić kaže nadležne službe prate sve što se dešava, sve je ekspeditivnije, blagovremenije povodom najavljenih velikih količina padavina koja mogu dovesti do poplava.

"Kada je u pitanju samo praćenje svega onog što se dešava, sve je ekspeditivnije, blagovremenije, ali upozorenja i aple biće koordinisani sa RCUZ, Hidrometeorološkim zavodom itd. Pozivamo građane na oprez. Ja dolazim iz Šamca, tamo je završen projekat za razliku od drinskog nasipa i imamo kasetnu odbranu grada kada bi se ponovila 2014. godina. Protočnost svih kanala, rijeka itd. od 2014. godine je znatno povećana. U ovom momentu potrebno je napraviti procjenu i napraviti šta je to što je vremenska prognoza i vezano sa hidrologijom", kaže Minić.

On poručuje da su prije sastanka dobili vijest iz Mostara o olujnom nevremenu.

"To može dovesti do eventualno dva scenarija i zbog toga sve ovo radimo. Problem je donji sliv Drine, jer ukoliko olujno nevrijeme iz Crne Gore gdje se očekuju velike padavine, prenese i uđe u korito Drine možemo imati alarmantan scenario. Ali, ako postupimo u skladu s uputstvima sigurno da će ta šteta biti najmanja moguća, prvenstveno ako pričamo o ljudskim životima i materijalnoj šteti", kaže Minić i ističe da je ovo bolje podići na viši nivo.

"Ako se sve ovo ne obistini u ovom kapacitetu, bolje da smo bili spremni, nego da smo imali adekvatan odgovor nego da nas nešto iznenadi. Ako je neko najavio 400 ili 500 litara po m2, bez obzira svi mi što ovdje sjedimo znamo da to negdje mora otići. Imamo problem sa bujičnim potocima ali to traje dan-dva. Ako se dobro organizujemo, ne očekujemo nikakve posljedice slične onima iz 2014. godine", rekao je Minić.


 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.