Реакција на Шмитово наметање одлуке

Мазалица: Изборни закон није међу три, а ни међу 14 приоритета ЕУ

 • Извор: АТВ
 • 26.03.2024. 20:45

Наметање изборног закона од стране бившег њемачког министра пољопривреде дефинитивно није подршка БиХ на путу ка ЕУ, изјавио је посланик у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица поводом измјена Изборног закона БиХ које је данас наметнуо Кристијан Шмит.

Он каже да Изборни закон није међу 14 приоритета које је Европска унија поставила пред БиХ.

„Као прво, Изборни закон није међу три, а ни међу 14 приоритета, дакле, ни на краћој ни на дужој листи наших обавеза на путу ка чланству у Европској унији“, навео је Мазалица на друштвеној мрежи Икс.

Као друго, наставља, постојање високог представника је некомпатибилно кретању БиХ ка ЕУ, а представници институција ЕУ су то више пута рекли, те нагласили да кључне одлуке морају бити производ консензуса свих страна и домаћих политичара у БиХ. 

„Шмит је дестабилизирајући фактор у БиХ и сада то показује. Када је БиХ добила зелено свјетло за преговоре са ЕУ, ничим изазван из нафталина излази Шмит и радикализује ситуацију у БиХ, руши напредак до сада постигнут и у блато баца све оно до чега су домаћи актери недавно дошли“, изјавио је Мазалица.

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм