Требиње

Дрво главна тема Листе за правду и ред

 • Извор: АТВ
 • 17.06.2024. 19:28

"Дрво" тако би се могла назвати нова политичка тема на југу. Посјечено је пет старих стабала. То је екоцид, подвриснуо је најгласнији опозиционар, није одговарају му из надлежног одјељења и додају, да ће посадити на десетине нових. Саобраћајница поред Полицијске управе је испројектована, опозиционарима није по мјери па су поранили.

- Јутрос сам устао прије шест да бих патролирао, јутрос су требали наставити сјечу парка, ми смо то зауставили, што се може сматрати једном побједом - изјавио је Небојша Вукановић, лидер Листе за правду и ред.

- Овај град не може да поднесе толики степен урбанизације, обзиром на своју инфраструктуру.  То је штета, несамјерљивих размјера, који се не могу сагледати - каже Лазар Радан, Листа за правду и ред.

А да ли су сагледали могућа рјешења.

- Зар је тај пут стварно морао ићи преко тих дрвећа, зар се није могло помјерити за један обични метар - каже Радан.

На питање новинара АТВ гдје би га помјерио, Радан каже:

- Па ја нисам власт - одговара Радан.

Али ево борите се да будете власт, лако је критиковати дајте ми рјешење, рекао је новинар АТВ-а.

- Нисам против градње, али има сасвим довољно рјешења да се направи пут, не мора се том улицом повезати, како не може са друге стране - додаје Радан.

- Господине Носовићу, тамо има сасвим довољно ширине пута да се направе двије траке и један тротоар, и боље оставити дрво у тротоару, него да посјечете парк - каже Вукановић.

Саобраћајни стручњаци су урадили пројекат и бољег рјешења нема, одговара Спасоје Радовић.

Каже, Требиње се развија па се јављају саобраћајни проблеми који се морају рјешавати.

- Апсолутно нисмо за то да се смањује број стабала, али, у тренутку да би неки проблем у граду ријешили нова стабла ћемо посадити, а улицу ћемо завршити. Ово је на задовољство свих грађана Требиња јер рјешавамо дугогодишње проблеме које никад нико прије није узео да рјешава - поручује Спасоје Радовић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Мало политичар, мало новинар па еколог, а може и архитектура. Вукановићу се не свиђају ни нове зграде у Требињу.

- Ви ми нађите архитекту који ће рећи да на стару аустроугарску зграду у центру града иде зграда, иде стакленац од осам спратова, не може вам нико рећи да то треба - истиче Вукановић.

А ко је вама рекао да не треба, упитао је новинар АТВ-а.

- Па ево ја каже да не треба - казао је Вукановић.

На питање да ли је архитекта, одговорио је сљедеће:

- Ја сам народни посланик - навео је Вукановић.

Народни посланик је преко свог блога претходних дана позивао и на протесте. Појавило се шест људи. па је ово данас кажу био само "прес протест".

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

 • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.