Moskva

Dodik na sastanku sa Putinom: Srpska nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji!

  • Извор: АТВ
  • 23.05.2023. 19:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Kako javlja reporter ATV-a, na početku sastanka Putin je rekao Dodiku da je zahvalan Srpskoj na prijateljskom stavu prema Rusiji.

Sastanak Dodika i Putina: Rusija zahvalna Srpskoj na prijateljskom stavu

Sastanak Dodika i Putina: Rusija zahvalna Srpskoj na prijateljskom stavu

"Srpska ostaje uporna u svom stavu da ne prati politike koje idu samo na jednu stranu", rekao je Dodik.

 

Istakao je da je Republika Srpska izložena mnogim pritiscima.

"Mi nismo dozvoljavali da se donese formalna odluka o sankcijama prema Ruskoj Federaciji i zbog toga smo od zapadnih partnera bili izloženi raznim oblicima pritisaka u vidu sankcija i suspendovanja određenih projekata i programa. Ali, mi smo odlučili da naprosto ne budemo dio histerije koja se stvara, nego da se pruži šansa da se to pitanje riješi na nivou Ruske Federacije i Ukrajine", rekao Dodik.

Kako javlja naš novinar koji je pratio sastanak u Kremlju, Dodik je rekao da Srpska razumije da to nije sukob Ukrajine i Rusije, nego sukob Zapada i Rusije.

"U svakom slučaju Srpska je stabilna i mirna, ali izložena raznim zahtjevima o rušenju Dejtonskog sporazuma", naveo je Dodik.

Dodik je ponovio da je Ruska Federacija garant Dejtonskog sporazuma.

"Mi smo evidentirali više od 100 nadležnosti koje smo imali imali garantovane u Dejtonu i Ustavu BiH, a oduzete su Srpskoj. Sve je to išlo kroz posljednjih 20 godina nametanja pravila koja su rušila međunarodno pravo", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska ima potrebu za saradnju sa Rusijom na ekonomskom planu.

Dobra saradnja Srpske i Rusije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za današnji sastanak i istakao dobru saradnju Ruske Federacije i Srpske.

"Sastajemo se često i mislim da je upravo ovo što smo rekli - saradnja između Rusije i Srpske je dobra", rekao je Dodik u razgovoru sa Putinom u Kremlju.

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм