Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: "Aero-miting" važna manifestacija, nastavak pomoći Aero-klubu "Prijedor"

  • Izvor: Srna
  • 21.05.2022.13:42

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da je "Aero-miting Prijedor 2022" važna manifestacija i da njen organizator Aero-klub "Prijedor" zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

- Drago mi je što se ovdje održava ova tradicija. Identifikacija Prijedora bez Aero-kluba je nekako isprazna i zato je potrebno da ovoliko ljudi prati te aktivnosti. Nešto smo pomagali i trebalo bi i dalje - rekao je Dodik, koji je danas na aerodromu Urije otvorio "Aero-miting Prijedor 2022".

Dodik je naglasio da Aero-klub "Prijedor" zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

- U tom pogledu smo se dogovorili da u narednom peridu betoniramo pistu da bi to bilo daleko bolje i da poravimo neke avione koji ovdje leže već neko vrijeme, tako da će se aktivnost kluba podići na najviši mogući nivo - naveo je Dodik.

On je ukazao da su ovakve manifestacije veoma važne.

- Vidimo ovdje mnogo djece, što je veoma važno i u tom pogledu izražavam zadovoljstvo zbog uspješne organizacije i zahvaljujem još jednom organizatoru - poručio je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor rekao je da je grad uz podršku Vlade Republike Srpske pokrovitelj ovog veličanstvenog aero-mitinga koji je okupio veliki broj profesionalaca iz regiona.

- Mi smo se okupili da ovom sportskom manifestacijom obilježimo 80 godina od formiranja prve partizanske eskadrile i 70 godina postojanja Aero-kluba Prijedor. Posebno smo ponosni na dugu uspješnu sportsku tradiciju našeg kluba - istakao je Јavor.

On je pohvalio rukovodstvo ovog kluba za koje je naglasio da ga čine kvalitetni, pošteni i, prije svega, profesionalni ljudi.

- Danas je lijepo posmatrati nebo iznad našeg grada, nadam se da ćemo svi zajedno uživati, a posebno naši mališani u akrobacijama koje budu izvodili profesionalci - dodao je Јavor.

Predsjednik Upravnog odbora Aero kluba "Prijedor" Vladimir Novaković rekao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što može da pozdravi Dodika koji je organizatoru Aero-mitinga ponovo pružio ogromnu podršku i prepoznaje ovaj rad.

- Sve što sam rekao u prethodnim navratima se obistinilo i dokazalo se da smo na pravom putu, da smo pravi reprezent vazduhoplovstva Republike Srpske u amaterskom smislu, a težićemo i da budemo još bolji, još uspješniji i da predstavimo Republiku Srpsku u najboljem svjetlu - naglasio je Novaković.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvorio je danas na prijedorskom aerodromu Urije "Aero-miting Prijedor 2022", koji je okupio učesnike iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Aero-mitingom obilježava se 80 godina od formiranja Prve partizanske avijacije i 70 godina postojanja i rada Aero-kluba "Prijedor".

Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srpske i grad Prijedor.

Tagovi: