Потпредсједник СНСД-а

Цвијановић: Жене заузимају значајну позицију у СНСД-у

  • Извор: СРНА
  • 03.03.2024. 20:22

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је СНСД политичка странка која окупља једнако и мушкарце и жене и у томе и јесте његова снага, али да, у оквиру странке, жене свакако заузимају веома значајну позицију.

"Жене у СНСД-у увијек су имале прилику да долазе до важнијих позиција. Биле су уважаване и поштоване, заступљене у органима странке и оно што је веома важно јесте да у сваком нашем општинском одбору имамо заиста солидне и лијепо организоване организације актива жена у којима наше жене, осим оног што јесте чисти политички рад, раде све друго што је неопходно да би показале колико је важно његовати породицу, водити рачуна о школству, здравству...", истакла је Цвијановић у Броду на прослави 8. марта, Дана жена, у организацији Општинског одбора СНСД-а.

Цвијановић је нагласила да је много добрих идеја и пројеката у Републици Српској реализовано захваљујући организацији младих, али и организацији жена у оквиру СНСД-а.

Она је изразила увјерење да ће тако бити и у будућности, истичући да чињеница да жене у СНСД-у долазе на најважније позиције показује какав је однос руководства и каква је организација.

"Ми смо веома широка, широко распрострањена организација, присутна у свим општинским одборима са најјачом инфраструктуром. Наша окупљања поводом 8. марта дешавају се традиционално и у изборним и неизборним годинама. То је вријеме када ми показујемо своју снагу, а када је изборна година на тај начин управо преко женске организације покрећемо оно што ће бити кампања у наредним мјесецима било за локалне или опште изборе, зависно која је година", рекла је потпредсједник СНСД-а новинарима у Броду.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Брод Милан Зечевић рекао је да је прослава Дана жена прилика да окупе све даме, чланице овог одбора, и да им захвале за велику подршку коју пружају партији све ове године.

"Наше даме ће нам и у овој изборној години дати снагу да будемо успјешни и изборе завршимо у побједничком духу", нагласио је Зечевић.

Он је навео да овај општински одбор у протеклих неколико година биљежи тренд раста броја жена чланица СНСД-а, као и знатно већи број њиховог ангажмана у органима странке. 

Пратите нас и путем Вибера