Željka Cvijanović

"Dobro je kada se obezbijede donatorska sredstva za uklanjanje mina"

 • Izvor: Srna
 • 06.12.2022.21:04

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović smatra da je dobro kada se obezbijede donatorska sredstva sa strane za deminiranje u BiH.

"To su važne stvari i zahtijevaju zajedničke napore, ali dobro je kada se obezbijede sredstva i sa strane ili iz donatorskih izvora, da to ne mora biti samo iz naših budžeta", izjavila je Cvijanovićeva u Tirani, nakon što je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom rekao da će BiH dobiti 10 miliona evra pomoći za deminiranje.

Cvijanovićeva je navela da je to već uokvireno u neke njihove projekte i dokumente koji su usvajani.

Ona je istakla da će to biti velika pomoć, kao i da je zadovoljna što je prije nekoliko dana na sjednici Predsjedništva BiH usvojen akt koji se odnosi na deminiranje i podršku, gdje je napravljeno određeno zaduženje.

Cvijanovićeva je navela da je određena i pomoć u enegretici kad su u pitanju i građani i privredni subjekti, ali isto tako i podrška, kao i mogućnost da se zajednički interveniše na određene krize, ide u nabavku.

Cvijanovićeva je danas učestvovala na Samitu EU - zapadni Balkan, koji je održan u Tirani i okupio je lidera iz regiona, kao i visoke zvaničnike EU.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.