ATV

Željka Cvijanović

"Dobro je kada se obezbijede donatorska sredstva za uklanjanje mina"

 • Извор: СРНА
 • 06.12.2022. 21:04

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović smatra da je dobro kada se obezbijede donatorska sredstva sa strane za deminiranje u BiH.

"To su važne stvari i zahtijevaju zajedničke napore, ali dobro je kada se obezbijede sredstva i sa strane ili iz donatorskih izvora, da to ne mora biti samo iz naših budžeta", izjavila je Cvijanovićeva u Tirani, nakon što je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom rekao da će BiH dobiti 10 miliona evra pomoći za deminiranje.

Cvijanovićeva je navela da je to već uokvireno u neke njihove projekte i dokumente koji su usvajani.

Ona je istakla da će to biti velika pomoć, kao i da je zadovoljna što je prije nekoliko dana na sjednici Predsjedništva BiH usvojen akt koji se odnosi na deminiranje i podršku, gdje je napravljeno određeno zaduženje.

Cvijanovićeva je navela da je određena i pomoć u enegretici kad su u pitanju i građani i privredni subjekti, ali isto tako i podrška, kao i mogućnost da se zajednički interveniše na određene krize, ide u nabavku.

Cvijanovićeva je danas učestvovala na Samitu EU - zapadni Balkan, koji je održan u Tirani i okupio je lidera iz regiona, kao i visoke zvaničnike EU.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Енерго клуб

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.