Ilegalni turista u BiH

Brojne reakcije iz Srpske na izjavu Šmita

 • Izvor: ATV
 • 17.01.2023.19:10

Niko nam neće određivati šta ćemo slaviti, a pogotovo nam ne može zabraniti da slavimo deveti januar. Ovo je samo jedna od reakcija iz Srpske na izjavu Kristijana Šmita u kojoj kaže da se deveti januar, dogodine, neće slaviti niti dogoditi kao do sada. Upitno je jedino hoće li se Šmit nalaziti u BiH, kaže predsjednik Narodne Skupštine. Što se više osporava i kritikuje, deveti januar slavi se svečanije.

"Upitni su motivi njegovog da kažemo bavljnja uopšte tom temom. E to je jedino upitno, a da će Republika Srpska slaviti deveti januar ukoliko postoji više osporavanja i više kritika on će se slaviti još grandioznije", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske.

Ilegalni turista u BiH koji ponovo zagađuje javni prostor sijanjem mržnje prema srpskom narodu, jasna ja Sanja Vulić koja dodaje da je deveti janur dan kojim nikog i ničim ne vrijeđamo. Šmitu šalje jasnu poruku - jedini višak ovdje je on, nadahnut idejama islamske BiH i deklaracijom Alije Izetbegovića koju, kao uspomenu, može da ponese kući kada krene odavde. 

"Ono što možemo vidjeti da on nama prijeti da je onim nacističkim idejama nadahnut kako će da izvrši progon Srba 2024. jer drugačije neće se desiti da nas spriječi da slavimo deveti januar sem ako ne izvrši apsolutni progon i krvoproliće nad srpskim narodom a pošto se to neće desiti ja mu želim srećan put ka njegovoj destinaciji odakle je došao i neka prestane da nam prijeti i neka prestane da zadire u ono što je sveto srpskom narodu a to je Republika Srpska", rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH.

Kršenje međunarodnog i osnovnih ljudskih prava od strane Šmita ne čudi, jer dolazi iz zemlje koja je to često radila u prošlosti, kaže Darko Banjac. Republika Srpska će deveti januar slaviti kao dan Republike a jasno su to rekli i građani Srpske na referendumu.

"To ne može niko da zabrani a pogotovu na način da poziva i da kaže da sljedeće godine se neće slaviti na takav način. Kako to gospodin Šmit misli spriječiti smjenjivanjem, zabranjvanjem ili na neki drugi način ali on to ne može ni da radi jer je gost u Bosni i Hercegovini", rekao je Darko Banjac, poslanik NPS-a u Narodnoj Skuopštini Republike Srpske.

Ne možemo dozvoliti da naša budućnost kaže Banjac zavisi od bilo koje druge države ili bilo kog stranca. Ne postoji niko ko jednom narodu može nametnuti šta će slaviti a šta neće. Republika Srpska će opstatiti bez obzira šta drugi pričaju jednoglasna je poruka uz Srpske. 

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka