Novi automobili Republičkog protokola

Automobili isključivo za potrebe stranih delegacija i posjete predstavnika Srpske stranim državama

  • Izvor: ATV
  • 06.12.2022.16:46

Novi automobili Republičkog protokola, o čijoj nabavci se govorilo u pojedinim medijima, služiće isključivo za potrebe i organizaciju posjeta i prevoz stranih zvaničnika i delegacija, kao i za odlazak predstavnika Republike Srpske u posjete stranim državama, saopšteno je iz Republičkog protokola Vlade Srpske.

U saopštenju, dostavljenom radi objektivnog i blagovremenog informisanja javnosti u vezi sa objavama u pojedinim medijima koje se odnose na nabavku automobila Republičkog protokola, istaknuto je da oni, kao novoformirana služba 2019. godine u Vladi Srpske, obezbjeđuju organizaciju svih važnih događaja u Srpskoj.

Republički protokol, pojašnjavaju u saopštenju, obezbjeđuje i posjete stranih zvaničnika, stranih privrednih i kulturnih delegacija Srpskoj, kao i odlazak predstavnika institucija Srpske u posjete i na obilježavanje važnih datuma u druge države.

- Republički protokol je prilikom organizacije događaja bio u prilici da iznajmljuje automobile što je iziskivalo određene troškove. Na ovaj način nabavka novih automobila za potrebe Republičkog protokola ostvariće dodatne uštede jer iznajmljivanje automobila neće biti potrebno - navodi se u saopštenju.

Iz ove službe ističu da se ovi automobili neće koristiti za svakodnevne potrebe i da će isključivo služiti za potrebe organizacije događaja u Srpskoj i posjete događajima u drugim zemljama.

Sredstva za nabavku vozila obezbijeđena su iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2022. godinu, a realizacija nabavke novih automobila započeta je početkom ljeta i trenutno je u završnoj fazi.