Potvrđeno ATV-u

Dukiću 35.000 KM kazni za "sitne propuste i nepravilnosti"

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2023. 15:15

Dok se Rajko Dukić rasipa tužbama ATV-u zbog pisanja o nepravilnostima u firmama Boksit i Soligna, inspektori su Dukiću uručili prekršajne naloge u iznosu od skoro 35.000 KM.

Dok Dukić u svojim objavama tvrdi da inspekcija nije pronašla ništa osim sitnih propusta i nepravilnosti, iz Republičkog inspektorata potvrdili su za ATV da je tržišna inspekcija izrekla prekršajne naloge u vrijednosti od 16.100 KM, inspekcija rada 4.950 KM i saobraćajna inspekcija 12.000 KM.

U pojašnjenju za ATV je rečeno kako je Inspekcija rada utvrdila da se ne vodi evidencija o dnevnoj prisutnosti radnika na radu u skladu sa Zakonom o radu, nije obezbjeđeno korištenje ličnih zaštitnih sredstava, da je potrebno izvršiti reviziju akta o procjeni rizika i da je potrebno obezbijediti vršenje periodičnih ljekarskih pregleda na radnim mjestima sa povećanim rizikom.

Tržišna inspekcija je utvrdila da se ne poštuje Zakon o trgovini i Uredba o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Saobraćajna inspekcija je utvrdila neuredno i neredovno vođenje evidencije o radu ovzača i vozila, za devet kontrolisanih vozača je utvrđeno da nepoštuju odredbe u smislu vremena vožnje i obaveznih odmora,  a očitavanjem podataka sa tahograf uređanja vozila koja su u vlasništvu BOksita utvrđeno je da je u proteklih godinu dana u različitim vremenskim intervalima vozilima navedenog pravnog lica upravljalo 12 vozača koji u vremenu kada su upravljali vozilima nisu imali zasnovan radni odnos u istoj.

Тагови: