Укус подједнако добар

Здравија верзија помфрита: Умјесто уља користите овај састојак

  • Извор: Крстарица
  • 17.05.2025. 05:00

Могуће је припремити помфрит и без уља, а да укус буде подједнако добар.

Помфрит је идеалан прилог уз хамбургере или неко друго месо са роштиља. Међутим, многи га користе и као главно јело, а не као прилог.

Ипак, због начина припреме који изискује пржење у великим количинама уља, помфрит спада у храну која уопште није најздравији избор.

Међутим, могуће је припремити га и без уља, а да укус буде подједнако добар захваљујући једном састојку.

Тајна је у бјеланцету

Поред кромпира, за ову здравију варијанту помфрита биће вам потребно бјеланце и зачинско биље по укусу.

За почетак огулите кромпир и исјеците га тако да добијете облик помфрита. Потом га уваљајте у умућено бјеланце у које сте претходно додали зачине по жељи.

Ређајте помфрит у плех који сте обложили папиром за печење, и пеците га у претходно загријаној рерни на 200 степени док не добије златну боју. Вријеме печења зависиће од јачине рерне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Филм: Умберто Де (12+)

    ' Филм: Умберто Де (12+)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм