Могуће је припремити помфрит и без уља, а да укус буде подједнако добар.
Помфрит је идеалан прилог уз хамбургере или неко друго месо са роштиља. Међутим, многи га користе и као главно јело, а не као прилог.
Ипак, због начина припреме који изискује пржење у великим количинама уља, помфрит спада у храну која уопште није најздравији избор.
Међутим, могуће је припремити га и без уља, а да укус буде подједнако добар захваљујући једном састојку.
Тајна је у бјеланцету
Поред кромпира, за ову здравију варијанту помфрита биће вам потребно бјеланце и зачинско биље по укусу.
За почетак огулите кромпир и исјеците га тако да добијете облик помфрита. Потом га уваљајте у умућено бјеланце у које сте претходно додали зачине по жељи.
Ређајте помфрит у плех који сте обложили папиром за печење, и пеците га у претходно загријаној рерни на 200 степени док не добије златну боју. Вријеме печења зависиће од јачине рерне.