Osvježavajuće voće

Tri razloga zbog kojih bi trebalo da jedete kivi

  • Извор: Телеграф
  • 25.11.2022. 16:10

Kivi je osvježavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrijednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatima i vlaknima. On je pravi eliksir zdravlja i ljepote, zahvaljujući svom sadržaju vitamina i antioksidanta.

Stručnjaci kažu da postoje brojni benefiti ove voćke, a mi smo za vas izdvojili tri.

1. Dobar je za srce

Kivi štiti srce i arterije tako što utiče na bolju cirkulaciju, sprečava gomilanje triglicerida i tako smanjuje rizik od nastanka trombova. Kivi takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska, djelimično zahvaljujući smanjenju enzima koji konvertuje angiotenzin, piše "BBCgoodfood".

2. Jača imunitet

Plodovi kivija su izuzetno bogati hranljivim materijama koje podržavaju imunitet, uključujući vitamine C, E, K i folat, kao i karotenoide, vlakna i fitokemikalije. Studije sugerišu da sve ovo podržava imuni sistem i potencijalno smanje učestalost i težinu prehlada i simptoma sličnih gripu kod osjetljivih grupa kao što su stariji ljudi i djeca.

3. Bogat antioksidantima

Kivi je bogat hranljivim materijama i fitokemikalijama koje imaju antioksidativna svojstva. Ove materije pomažu u smanjenju oksidativnog oštećenja i kao rezultat toga mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.