Аутор и рибар Пол Гринберг одлучио је да провјерити колико је риба заправо здрава експериментом на властитом тијелу.
За свој документарни филм Паул је одлучио годину дана јести само рибље производе и након овог изазова тестирати своје тијело.
Годину дана јео је рибу за доручак, ручак и вечеру. Каже да то није био лаган задатак, али, ипак, успио је побиједити у овом изазову и након годину дана отишао је на преглед. Показало се да су му резултати били скоро непромијењени, осим што је у међувремену добио повишен крвни притисак.
Иако резултати нису били толико лоши, Пол каже да се сјајно осјећао и да је имао пуно енергије, а током тих годину дана ниједном није био болестан или прехлађен.
Медицински стручњаци су се касније позабавили Половим истраживањем и донијели сљедећи закључак: Риба није штетна, већ је врло корисна за организам, али само када се конзумира у умјереним количинама.
Све што је претјерано има тенденцију да угрози стање у организму.
Омега-3 киселине, цинк, жељезо и други минерали и витамини у риби су неопходни за здрав живот, али мале количине живе су знак да рибу не смијете јести често.
Савршена мјера је једном или двапут седмично. На тај начин ћете свом тијелу осигурати све што вам треба и то у потребним количинама, преноси "Крстарица".