ATV

Pred Kongresom

"Vanzemaljci" predstavljeni u Meksiku? Еvo šta je pokazala analiza naučnika!

 • Izvor: Agencije
 • 19.09.2023. 18:49

Meksički Kongres je 12. septembra 2023. godine bio centar svih događanja na svijetu, a senzacionalističko predstavljanje mumificiranih ostataka navodno dva vanzemaljca, koje se u njemu odigralo, privuklo je veliku pažnju kako naučnika, tako i javnosti. Međutim, nakon samo nekoliko dana, pojavile su se sumnje da predstavljeni ostaci koji su se nalazili u staklenim kutijama, a o čijem je otkriću ponosno pričao ufolog Haim Mausan, nisu nikakvi vanzemaljci, već sklopljene od dijelova mumije.

Nepunih nedelju dana kasnije, oglasili su se i meksički naučnici koji su potvrdili da prikazana tijela nisu sklapana, već da izvorno predstavljaju jednu cjelinu.

Šta ako su to stvarno vanzemaljci

Iako su se u javnosti pojavili brojni dokazi na osnovu kojih se može zaključiti da su predstavljena tijela, Klara i Maurisio, kako ih je nazvao Mausan, zapravo dio slagalice od kostiju ljudi i životinja koje su pažljivo prekrivene slojem kože i lijepka, meksički naučnici su nakon niza laboratorijskih istraživanja donijeli svoj sud:

"Dva "neljudska" vanzemaljska leša nisu sklapana i svaki od njih predstavlja zaseban skelet", naveo je Hoze Zals Benitez, saradnik Mausana.

Dodatno, naučni tim je naglasio i da su njihove najnovije studije pokazale da je Klara "bila živa, netaknuta, biološka i trudna", što potvrđuju i kvržice u njenom stomaku otkrivene rendgenom, za koje su ranije istraživači rekli da su jaja.

Zbog čega su se javile sumnje

Jedan od prvih koji je javnosti ubacio "crv sumnje" bio je fizičar Brajan Koks, koji je nakon senzacionalnog predstavljanja iznio tvrdnju da su ostaci "isuviše humanoidni da bi bili pravi". Nakon toga, na društvenim pplatformama se pokrenula prava lavina, u kojoj su naučnici i drugi korisnici iznosili svoje "dokaze" i sumnje.

Otvorio dva kovčega pred Kongresom i pokazao navodna tijela vanzemaljaca

Otvorio dva kovčega pred Kongresom i pokazao navodna tijela vanzemaljaca

Dodatno, sjenku na ovo otkriće bacilo je i prethodno pojavljivanje ufologa Mausana, koji je prije nekoliko godina već pokazivao "mumije vanzemaljaca" - tada se, nakon detaljnih naaliza, ispostavilo da su to posmrtni ostaci djece sa urođenim anomalijama lobanje.

Na kraju krajeva, čak je i sam uvoz ovih ostataka na terirotiju Meksika iz Perua nezakonit, a po osnovu šverca je protiv grupe naučnika već pokrenut krivični postupak, prenio je Rojters.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.