Астрологија

Ретроградни Нептун стиже 2. јула и доноси тотални хаос, нарочито за ове знакове

 • 23.06.2024. 06:00

Од 2. јула до 7. децембра Нептун ће бити на ретроградном путовању и доноси креативно надахнуће. А на које знакове ће највише утицати?

Нептун је планета илузија, снова и креативности - на својом највишем нивоу, повезан је с дубоком, безусловном и духовном љубављу, а на најнижој с лажима и манипулацијом. Како Нептун путује ретроградно од 2. јула до 7. децембра, подстиче да се подигне вео и открије виша истина. Илузије, идеје, снови и жеље које смо понекад имали можда више не одјекују или се не осјећају усклађено с путем којим се сада крећемо.

Нептун у ретроградном циклусу Риба 2024. године

Ако желите да зароните дубље у циклус ретроградног Нептуна, сјетите се онога што се за вас одвија од децембра 2023. (или чак од априла 2011.), посебно у подручјима која се односе на вашу креативност, снове, илузије, интуицију и потенцијалне преваре.

Под овом ретроградношћу, нешто што се догађало у том временском раздобљу може да дође до изражаја или ћете добити више увида и одговора. Запамтите, ретроградни Нептун је суптилна енергија, тако да можда неће бити потпуно јасно што се одвија.

Креативне блокаде и духовно путовање

Као планета креативности, маште и снова, ретроградни Нептун понекад може да створи креативне блокаде, али то је само у настојању да поновно родимо нашу креативну визију. Иако можемо да се осјећамо спутаним или заглављеним када су у питању креативни пројекти на којима радимо, једном када се Нептунове станице усмјере, вјероватно ћемо доживјети нова креативна надахнућа и идеје које наш рад могу да подигну на виши ниво. Ако се осјећате креативно блокирани, могли бисте да искористите ово вријеме за одмор од креативних пројеката и више се фокусирате на логистику. Понекад нашим креативним процесима треба контролна листа и план, а ово би било добро вријеме да порадимо на томе.

Нептун је планета духовности, па док путује ретроградно, можемо да се нађемо у ситуацији да преиспитујемо своја духовна увјерења и оно до чега држимо као истинитога. Можемо постати склони различитим идеологијама или другачијим начинима постојања. Ако смо духовно заобилазили ствари у нашим животима, ретроградни Нептун може изнијети те проблеме на површину, водећи нас да се с њима суочимо.

Три хороскопска знака ће да осјете ово ретроградно путовање.

Иако ће енергија бити суптилно изражена за свакога све вријеме, одређени хороскопски знакови ће ипак Нептунов ретроградни ход осјетити доста изражајније.

Близанци

Близанци ће током Нептуновог ретроградног циклуса бити позвани да преиспитају своје друштвене односе вјештине у комуникацији. Могуће је да ће открити нејасноће и неспоразуме у својим интеракцијама с другима.

Биће подстакнути да размотре истинитост својих ријечи и намјера, те ће се фокусирати на аутентичност. Креативност може бити блокирана, али је идеално вријеме за истраживање нових идеја и прилагођавање старих пројеката. Такође, суочиће се с питањима сопствене духовности и тражиће дубље значење у свакодневним ситуацијама.

Дјевица

Девице ће осјетити утицај ретроградног Нептуна у аспектима повезаним с њиховом свакодневном рутином, здрављем и служењем другима. Ретроградни циклус може да донесе збуњеност у вези с личним циљевима и сврхом.

Дјевице ће бити позване да преиспитају своје навике и методе рада, те пронађу равнотежу између практичности и духовности. Ово је вријеме када Дјевице откривају скривене таленте или интересовање за креативне пројекте који су раније били занемарени. Такође, ово раздобље може да донесе повећану осјетљивост на емоционалне потребе и подстакне их на дубље емоционално исцељење.

Рибе

Рибе, као знак којим влада Нептун, ће ову ретроградност осјетити дубоко и лично. Ретроградни Нептун може да подстакне интроспективна размишљања и осјећај носталгије. Суочиће се с прошлим илузијама и откриће како су њихови снови и идеје изграђени на темељима које је потребно потпуно преиспитати.

Ово је вријеме за прочишћавање визија и усклађивање са правом истином. Креативни блокови могу да буду присутни, али Рибе их могу савладати фокусирањем на духовну праксу и саморефлексију. Ово раздобље доноси дубље разумијевање сопствених емоција и потребу за емоционалним исцјељењем, пише Сенса.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина