Часопис „Тајм аут“ прогласио је сендвич са шунком и путером у бистроу „Пети Вандом“ у Паризу за најбољи сендвич на свијету.
Багет је много више од дугачке, хрскаве векне хљеба, то је икона француске пријестонице, вјероватно чак и више од тога. Ова врста хљеба помогла је једном париском бистроу да се домогне титуле за свој специјалитет - најбољи сендвич на свијету.
Сендвичи су универзални, сваки регион на планети има своју верзију укусног пуњења између два парчета хљеба. Часопис Тајм аут (Time Out) позвао је чланове своје глобалне мреже сарадника да саставе листу најбољих сендвича и у оштрој конкуренцији побједу је однио jambon beurre који је на менију ресторана „Пети Вендом“ (Le Petit Vendôme).
„Праве се по наруџбини и припремају пред вама користећи награђиване багете пекаре Julien, комаде супер свјежег путера и шунке. Кад бисте могли да једете, осјетите и помиришете Град свјетлости, то би било то“, описује дописница Тајм аута из Париза Тина Мајер.
„Пети Вандом“ је типични париски мали ресторан, то јест бистро, који Тајм аут описује као „пакао за вегане и рај за љубитеље меса“.
Парижани једу сендвиче сваког дана, било да је у питању ручак „на брзину“ прије повратка на посао или пикник у парку.
Ресторан свакодневно продаје око стотину „најбољих сендвича на свијету“, а да бисте „ово умјетничко дјело“ са шунком и путером пробали, наводи часопис, треба да издвојите шест евра.