Стил Францускиња је идеална модна инспирација за даме које воле једноставност и неоптерећену лежерност у облачење, а за оне даме које обожавају узбудљивије модне игре, ту је стил Италијанки.
Раме уз раме Францускињама, и Италијанке су на гласу као једне од најбоље одјевених жена на свијету, а сазнајте која су три златна правила њиховог стила.
1. Облаче се и за себе и за друге
За Италијанке је лијепо облачење пуно више од интереса за моду. Увијек желе да оставе добар први утисак и зато им је важно да буду добро одјевене, али брига о ономе што носе уједно је израз поштовања према људима.
Вођење рачуна о сопственом изгледу дио је италијанске културе, тиме показујете да сте усвојили добре манире. Италијанка на лежерну градску кафу с пријатељицом неће доћи у тренерци и патикама. Дотјераће се и за себе и за пријатељицу.
Важно је напоменути да то не значи да ће од главе до пете бити одјевена у неке скупоцјене или посебне комаде. Напротив, на њој се може наћи најједноставнија одјевна комбинација састављена од повољних комада, али биће у складу с мјестом на којем се налази и с поводом.
Када су у питању посебни поводи, Италијанке нису тајанствене попут Францускиња. Воле да импресионирају и даће све од себе да одушеве стајлингом.
2. Воде рачуна о кроју
Италијанке нећете видјети у, рецимо, предугачким панталонама или прекратком сакоу. На њима ће све бити на свом мјесту. За Италијанке је добар крој кључ доброг облачења и сваки комад прилагођен је њиховој фигури.
Нису велике љубитељке трендовских предимензионираних комада који у потпуности бришу линију тијела, али неће посезати ни за претерано уским комадима који се приљубљују уз фигуру.
3. Обућа и торба као круна сваке комбинације
С обзиром на то да у својој земљи без проблема могу пронаћи неке од најквалитетнијих ципела и торби на свијету, није чудно што их толико воле. Италијанке јако воле додатке попут марама, сунчаних наочара и накита, али када немају времена за модне игре, само ће се побринути да своју комбинацију заокруже добрим ципелама и примјереном торбом, преноси Супержена.