Za lije i njegovan izgled

Mali trikovi za ljepotu zlata vrijedni

  • Izvor: zena.blic
  • 21.06.2022.15:57

Za lijep i njegovan izgled nije vam potrebno mnogo para. Dovoljno je da znate kako određeni proizvodi, koje već imate u kući, mogu da vam posluže na sasvim neočekivan način. Ovi mali trikovi vam možda neće spasiti život, ali će vam i te kako biti od pomoći.

RUMENILO + LABELO = DUGOTRAJNI RUŽ

Najljepše je kada su rumenilo i karmin iste ili slične boje. Ali, ako nemate odgovarajuću nijansu karmina, spas možete pronaći upravo u rumenilu. Nanesite malo rumenila u prahu ili kamenu, pa preko stavite labelo. Ne samo da će boja biti lepa, već će i dugo da vam traje na ustima.

BALZAM ZA KOSU = KREMA ZA BRIJANJE

Ako i vi spadate u grupu žena koje često zaboravljaju da spakuju baš sve što im treba kada putuju, ovo vam može olakšati muke, a i kofer. Svaki hotel ima u kupatilu pakovanje balzama za kosu, koji može odlično da vam posluži kao krema za brijanje. Ne samo da omekšava dlaku, pa brijanje teče lakše, već i ostavlja kožu jako mekanom.

JABUKOVO SIRĆE + HLADNA VODA = SJAJNA KOSA

Prečesto korišćenje preparata za stilizovanje dovodi do nagomilavanja ostatak preparata, koje ne operemo u potpunosti prilikom šamponiranja. Zato je jebukovo sirće prirodan i jeftin način da dubinski očistite kosu (frizeri naplaćuju basnoslovno mnogo za dubinsko pranje kose). Kada osjetite da vam je kosa teška, kruta i nema sjaj, jednostavno nanesite jabukovo sirće nakon pranja, i isperite ga hladnom vodom. Dobićete lepršavu i sjajnu kosu za tren oka.

LIMUN = JAKI NOKTI

Nadogradnje, izlivanja i razni gelovi mogu da ostave vaše prirodne nokte u jako lošem stanju, a od stalnog nošenja laka oni mogu da poprime žutu nijansu. Kako biste ojačali i izbijelili nokte, jednostavno presjecite limun na dva dijela i zarijte nokte u njega. Ostavite da tako odstoje 10 minuta, a onda isperite i nanesite kremu.

ISKORIŠĆENE ŠIBICE = CRNA SJENKA

Djevojke koje vole tamnu šminku znaju koliko je teško pronaći dobru crnu sjenku, koja na očima neće izgledati kao da je siva. Rješenje? Pronađite šibicu zapalite je i ugasite. Ovo će vam poslužiti kao odličan krejon, koji možete da razmažete i od njega napravite pravi "smouki ajs".

KORALNI KARMIN + KOREKTOR = KOREKTOR ZA PODOČNJAKE

Ako imate tamne podočnjake, onda sigurno znate da klasični korektori ne mogu u potpunosti da ih sakriju, čak podočnjasti često izgledaju sivo i pepeljasto kada se na njih stavi korektor. To je zato što je vama poreban korektor u boji, sa žutom ili narandžastom nijansom, kako bi dobro kamuflirao krugove ispod očiju. Takvi korektori rijetko mogu da se nađu po povoljnim cijenama, ali zato možete sami da ga napravite. Samo mrvica koralnog karmina ili tečnog rumenila napraviće ogromnu razliku. Pomiješajte karmin i korektor, i to nanesite na podočnjake, ali ne i na ostatak lica, jer će razlika u boji biti evidentna.

LEDENA VODA = SUV LAK

Nakon što namažete nokte, vjerovatno želite da se oni osuše što prije. Odlično i povoljno rešenje je ledena voda. Sačekajte nekoliko minuta, dok lak krene da se suši, a onda ruke potopite u činiju ledene vode. Ostanite tako desetak minuta, a kada izvadite ruke, nokti će biti suvi i sjajni.

VAZELIN + PARFEM = DUGOTRAJAN MIRIS

Imate parfem koji vam se mnogo dopada, ali brzo izvetri sa kože? Rješenje je u vazelinu. Nakon naošenja parfema, jednostavno stavite malo vazelina na to mjesto, i utrljajte. Miris će trajati znatno duže.

KAFA + BALZAM = TRETMAN ZA BRINETE

Ako se farbate u braon, i želite između dva farbanja da obnovite boju, idealno rješenje je kafa. Ona ne može da šteti vašoj kosi, a učiniće da ona izgleda mnogo ljepše. U kašiku balzama dodajte kašičicu kafe, i promješajte dok se kafa ne rastvori. Nakon pranja, nanesite ovo na kosu, i obavezno pustite da odstoji najmanje 10 minuta. Ne samo da će vam boja biti prelijepa, već će vam i kosa mirisati na kafu.

PEGLA ZA KOSU = PEGLA ZA VEŠ

Pravo rješenje za stvari koje se izgužvaju u koferu jeste pegla sa kosu. Ako ste kao većina žena, vjerovatno ne nosite sa sobom peglu za veš na put, a uvijek vam treba. Zato je, za hitno peglanje, ova spravica za kosu pravi spas. Jednostavno je pustite da se zagrije, a onda njome pređite preko izgužvanih delova.

MASLINOVO ULJE = SKIDAČ ŠMINKE

Potpuno prirodan i zdrav način za skidanje najupornije šminke možete pronaći u vašoj kuhinji. Natopite vatu maslinovim uljem, i pređite njom preko lica, pa nastavite tako sve dok vata ne postane potpuno čista. Ako vam je lakše, možete da nanesete maslinovo ulje direktno na lice, oči i usta, dobro umasirate, i onda to skinete vatom. Ovo magično ilje skida čak i vodootpornu maskaru, a pritom hidrira kožu i trepavice.

Tagovi: