Одјевне комбинације

Грешке које треба избјегавати при ношењу бијеле одјеће

 • Извор: Магазин новости
 • 24.04.2024. 13:07

Бијела нијанса је многима омиљена када је ријеч о одјевним комбинацијама, посебно током љета. Бијела ланена хаљина током врућина је сјајн избор, као и бијела кошуља у вечерњем изласку која свакој комбинацији даје сјај.

Иако вољена, бијела у орману има своје недостатке. Као прво, лако се прља - па иако можда имате најотмјенију одјећу на роштиљу у дворишту, можда ћете бити нервозни да се превише приближите храни како се не бисте уфлекали и остатак догађаја провели са флеком на одјећи. Затим, ту је и чињеница да може бити тешко упарити се са доњим вешом.

Ево које грешке најчешће правимо када носимо бијело - лако можемо да их избјегнемо:

1. Купујете провидну одјећу

"Да ли је моја хаљина провидна?" То је уобичајено питање које се свуда поставља у кабинама за пресвлачење. Међутим, изненадили бисте се колико провидних комада изађе из продавнице, а да купци нису свјесни да се провиди. Изађите из свлачионице када испробавате ствари и позовите некога да провјери на дневном свјетлу. Свјетла у свлачионици су направљена да вам ласкају, па увијек гледајте у другачијем освјетљењу. Ако ставите руку испод материјала и видите је кроз њега - у рукама вам је провидан комад.

2. Носите бијело доње рубље

Можда изгледа као паметна идеја да упарите бијелу мајицу са бијелим грудњаком, али стилисти кажу да је то једна од највећих грешака које можете да направите. Разлог је тај што ће бијели грудњак створити контраст са вашом кожом, што ће се видјети кроз одјећу. Зато препоручују да бијело увијек носите на голо тијело, а можете користити и грудњак у боји коже.

3. Изабрали сте погрешну бијелу боју за вас

Не постоји само једна боја бијеле – ова нијанса постоји у богатом спектру. Дакле, као и свака боја, пожељећете да пронађете најбољу нијансу за себе. Класична бијела нијанса изгледа добро на врло мало људи, па умјесто тога, покушајте са меком бијелом, прљаво бијелом - нижи је контраст и мање оштар. Ако је ваша кожа свијетла, онда носите хладно бијело, а ако имате топлији тен изаберите бијело ближу слоновачи. Добар начин да одредите свој подтон је да погледате унутрашњост вашег зглоба: ако су вам вене плаве, вјероватно сте свијетли; ако су зелене, вјероватно имате топао тен.

4. Додајете пуно боја на бијелу

Бијела је једноставна боја. И док је то одлично из много разлога, такође може да представља замку ако је добро не комбинујете. Замислите своје љетње бијело као празно платно за додатке на које додајете боје. Стилисти истичу да уз бијело често иде металик накит, сандале или торбе, или размислите о каишу или торби у златној боји.

5. Често носите бијеле комаде

Бијеле мрље се лако остављају , било да просипате пиће по њој или се једноставно знојите. То значи да ће комади које често носите, попут мајица без рукава и ваше омиљене бијеле хаљине, вјероватно имати кратак рок трајања. Послије тога почињу да изгледају истрошено, упрљано и старо. Зато пазите на комаде од прошле сезоне - да ли су и даље за ношење?

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)