Модне комбинације

Боје које ће обиљежити љето

  • 21.05.2024. 16:44

Како се измијењују сезоне, тако се мијењају и боје које носимо на својим аутфитима. Рецимо, током јесени се окрећемо нешто таминијим, загаситијим бојама док на прољеће и љето волимо носити свјетлије, али и јарке боје.

Ово љето обиљежиће седам боја од пастелних до јарких, одважних и њих ћемо највише виђати у модним комбинацијама, а занимљиво је и како се ту провукла и једна мало тамнија коју готово нико не би очекивао, а заправо ће се савршено уклопити у бројне аутфите.

Ове боје нису резервисане само за одјевне комаде већ и за модне додатке попут торбица и сунчаних наочала, али и ципела.

Као маслац жута

Жута је једна од оних боја које су незаобилазне за љето, али чини се да ћемо је ове сезоне носити у нешто блажим тоновима. Пастелно жута очит је избор, а ове године све је популарнија тзв. маслац жута. Што нити не чуди јер њени њежни, топли тонови савршено наглашавају препланули тен, а истовремено дјелују прозрачно и оутфиту дају одређену лакоћу.

Свијетло плава

Свијетло плава овог прољећа не силази с трона као једна од најпопуларнијих боја, а чини се да ће ту популарност задржати и током љета. Наиме, ова боја сваком аутфиту даје дозу елеганције, а изврсно се слаже и с другим бојама попут смеђе, беж и других пастелних боја, а највише је волимо видјети у "street style" комбинацијама.

Неочекивано… Сива!

Иако сиву многи сматрају бојом за хладније, тмурније мјесеце, мислимо да је то помало неправедна подјела јер она савршено може функционисати и на бројним љетним аутфитима. Рецимо, биће одличан контраст комадима у пастелно жутој или црвеној боји, а изврсно се слаже и с бијелом.

Јарко црвена

Црвена је многима омиљена боја коју можемо носити цијеле године па је сасвим очекивано да ће својих пет минута славе имати и током љета. Ова се боја може наћи на свим одјевним комадима и модним додацима, али на свиленим, лаганим хаљинама ће се посебно истаћи.

Јарко ружичаста

Јарко ружичаста боја која се још назива и боја фуксије права је љетна боја која ће ‘оживјети’ сваки аутфит и учинити га баш одважним. Боја фуксије може се носити на главним комадима у комбинацији као што су топ, хлаче, хаљина или комбинезон, али одлично ће се истаћи и у модним додацима попут торбице или чак ципела.

Бијела

Бијела је вјечна, калсична боја коју волимо цијеле године. Но, током љета она има баш посебну чар јер наглашава препланули тен, а аутфитима даје одређену дозу елеганције. Управо зато, можемо је носити у свечанијим приликама, али и као дио "street style" комбинација. С бијелом заиста не можемо погријешити.

Лимета зелена

Врцкава лимета зелена права је љетна боја с којом сигурно нећеш проћи непримјећено. У дневним комбинацијама је можеш комбиновати с неком другом загаситијом бојом и то у облику модних додатака или само на једном одјевном комаду. Али, ако се осјећаш посебно одважно, с оваквом бојом можеш саставити цијели аутфит који ће бити идеалан за дуге љетне партије на отвореном.

(Азра магазин)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм