Планирате припремити месо за ручак, али сте га тек извадили из замрзивача? Умјесто да чекате сатима да се природно одмрзне или ризикујете да га препечете у микроталасној пећници, постоји једноставно и ефикасно рјешење које вам може уштедити вријеме.
Наиме, све што вам је потребно јесу двије металне посуде и мало вруће воде. Прво једну посуду окрените наопако и на њу ставите замрзнуто месо.
Затим другу посуду напуните врелом водом и ставите је директно на комад меса. Оставите тако између пет и десет минута и месо ће бити спремно за даљу припрему.
Трик је у својству метала, нарочито алуминија, који је изузетно добар проводник топлоте. Врела вода у горњој посуди преноси топлоту кроз металну површину, равномјерно је распоређујући по цијелој површини меса. Захваљујући томе, месо се много брже и ефикасније одмрзава, без оштећења његове структуре или укуса.
Ова метода је практична, брза и не захтијева никакве посебне уређаје. Испробајте је сљедећи пут кад заборавите раније извадити месо из замрзивача - резултати ће вас изненадити, преноси Кликс.