Свака домаћица када крене да кува научи да прави супу која је поприлично једноставна, али кнедле за супу знају да буду компликоване. Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.
Успијева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.
Обавезно у смјесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лијепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увијек мутите раздвојено, а то значи бјеланце и жуманце засебно.
Састојци:
50 г кукурузног брашна
40 г гриза
80 мл јогурта
1/4 кашичице соли
прстохват шећера
1 јаје
1 кашика масти
Припрема:
Одвојите жуманце и бјеланце, па жуманце умутите са шећером. Бјеланца посолите и чврсто умутите, па у њега додајте жуманце. Лагано сједните и сипајте јогурт, просијано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лијепо промијешајте. Узмите двије кашичице и ставите смјесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.