Савјет искусних домаћица

У смјесу за кнедле додајте 2 састојка за њихов савршен укус и изглед

  • Извор: Крстарица
  • 02.04.2024. 13:33

Свака домаћица када крене да кува научи да прави супу која је поприлично једноставна, али кнедле за супу знају да буду компликоване. Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.

Успијева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.

Обавезно у смјесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лијепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увијек мутите раздвојено, а то значи бјеланце и жуманце засебно.

Састојци:

50 г кукурузног брашна

40 г гриза

80 мл јогурта

1/4 кашичице соли

прстохват шећера

1 јаје

1 кашика масти

Припрема:

Одвојите жуманце и бјеланце, па жуманце умутите са шећером. Бјеланца посолите и чврсто умутите, па у њега додајте жуманце.  Лагано сједните и сипајте јогурт, просијано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лијепо промијешајте. Узмите двије кашичице и ставите смјесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 ПарлаТВмент (Р)

    ‘ ПарлаТВмент (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Историја хране

    ' ‘Историја хране