Иако није познат по високом садржају протеина, кромпир је неизоставни дио исхране већине нас и обожавамо га на милион и један начин.
Многима од нас је омиљена намирница и његова припрема није ни компликована ни скупа, а постоји низ начина за припремање овог скробног поврћа које иде уз готово све, и као прилог и као оброк.
Колико год једноставно било његово припремање, постоје мали трикови за побољшање укуса. Понекад се чини као вјечност кување кромпира и чекање да буде мекан, а сигурно нисте знали да постоји и начин да убрзате тај процес.
У шерпу сипајте воду и додајте кашику уља или путера, на самом почетку, па тек онда кромпир, и вода ће брже проврити, а самим тим и убрзати процес кувања.
Осим што ће брже бити скуван, кромпир ће уз овај начин припреме имати и љепши укус.