Савјет злата вриједан

Помоћу овог трика ћете најлакше огулити печене паприке

  • Извор: Б92
  • 02.09.2024. 18:36

Јесен је пред вратима и чини се да сви једва чекамо мало хладније дане како бисмо се опоравили од ових тропских мјесеци, а чим дође крај љета вриједне домаћице размишљају о припремању зимнице.

Ајвар је свакако један од незаобилазних специјалитета који се припрема као зимница, а главни састојак је паприка.

Поступак припреме ајвара подразумијева печење паприка и њихово љуштење, међутим, управо љуштење паприка задаје нам доста муке.

Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес.

Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли, покријете крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата.

Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)