Савјет злата вриједан

Помоћу овог трика ћете најлакше огулити печене паприке

  • Извор: Б92
  • 02.09.2024. 18:36

Јесен је пред вратима и чини се да сви једва чекамо мало хладније дане како бисмо се опоравили од ових тропских мјесеци, а чим дође крај љета вриједне домаћице размишљају о припремању зимнице.

Ајвар је свакако један од незаобилазних специјалитета који се припрема као зимница, а главни састојак је паприка.

Поступак припреме ајвара подразумијева печење паприка и њихово љуштење, међутим, управо љуштење паприка задаје нам доста муке.

Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес.

Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли, покријете крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата.

Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Прича се

    Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.