Olakšajte sebi

Ovaj trik pomaže da bez problema ogulite kuvano jaje

  • 03.10.2019. 08:17

Skuvati jaje nije neka filozofija, zapravo je nešto što doslovce svako može da uradi u kuhinji, ali kada dođe na red guljenje ljuske, stvari prestaju da budu tako jednostavne, a često se pošteno namučimo kako bi ga oljuštili, a da pritom ne skinemo pola bjelanceta.

Naravno, čuli smo već gomilu trikova koji olakšvaju ovaj posao, ali se u praksi ispostavi da su nedjelotvorni. Ipak, stručnjaci u oblasti gastronomije nakon nekoliko testova došli su do metode koja će navodno uvijek upaliti! Stvar je jednostavna - u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte malo sirćeta!

Razmjera bi trebalo da bude otprilike jedna kašika na četiri šoljice vode, a preporuka je da korististi obično bijelo sirće, nikako vinsko ili jabukovo.

Sa naučne strane ovo je lako objasniti - sirće može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.

Ovaj test pokazao je i da potapanje jaja u ledenu vodu odmah nakon što su skuvana, može da pomogne.

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

    Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм