Isprobajte

Savjeti koji će vam garantovano ubrzati čišćenje kuće

  • Izvor: Super žena
  • 27.11.2022.21:18

Društvene mreže su se pokazale kao veoma zanimljiva baza savjeta koje dijele ljudi iz cijelog svijeta, posebno kada govorimo o trikovima koji se odnosne na čišćenje naših domova.

Saznajte tri vrijedna savjeta, primijenite ih i uživajte u vremenu koje ste uštedili.

1. Gel za toalet kao sredstvo za osvježavanje vazduha

Ukoliko ste redovni korisnik gela koji vašu wc šolju čini svježom i čistom možda ste se nekada zapitali da li bi ovo sredstvo moglo da ima još neku interesantu primenu.

Savjet koji nam nudi jedna korisnica društvene mreže TikTok je da aplcirate ovaj gel na nekoliko unaprijed strateški odabranih pozicija na unutrašnosti poklopca kante za otpatke koja vam stoji u kuhinji.

Na ovaj način ćete se riješiti neprijatnog mirisa koji dolazi iz kante kada je otvorite da biste u nju odložili đubre.

2. Aluminijumska folija u mašini za pranje sudova

Blistav pribor za jelo tokom obroka nudi poseban ugođaj, ali ponekad je neizvodljivo ukloniti sitne fleke koje na priboru ostaju zbog kamenca koji se nalazi u vodi u kojoj ga peremo.

Ipak, izgleda da rješenje za ovaj problem ipak postoji. Sve što vam je potrebno jeste komad aluminijumske folije i mašina za pranje sudova.

Napraviti malu loptu od aluminijumske folije i smjestite je u pregradu mašine za pranje sudova tik uz pribor za jelo. Nakon pranja vaše kašike, noževi, viljuške i male kašike za dezert će zasijati starim sjajem, a sve to uz pomoć ove originalne ideje za čiju primjenu vam nije bilo potrebno mnogo vremena.

3. Električna četka za čišćenje

Kada govorimo o uređajima koji vam maksimalno pomažu da uštedite vrijeme prilikom čišćenja doma apsolutno je nemoguće da ne pomenemo ovaj magičan izum.

Električna četka za čišćenje će vam omogućiti da na što lakši način doprete do površina koje su drugim sličnim sredstvima i uređajima nedostupne, a sjajna vijest je što prilikom upotrebe ove četke možete koristi i mnoga efektna sredstva za čišćenje, ispiranje i glancanje površina.

Korisnica društvene mreže TikTok je koristila ovaj uređaj za pranje pločica u kupatilu, a vi je možete koristiti i za bilo koju površinu poput pločica u kuhinji ali i podova u vašoj kući.

Tagovi: