Када размишљамо о празничном сервирању хране, често помислимо на компликоване аранжмане и сатима припремане тањире, али у стварности то не мора бити случај.
Иако бисмо се сложили да је окус хране пуно важнији од визуелног утиска презентације, не шкоди понекад госте или укућане одушевити и начином послуживања - који може бити врло ефектан, а лаган за изведбу.
Познати фоод блогери на друштвеним мрежама дијеле једноставне, а ефектне рецепте и доносе нам неколико бриљантних идеја за сервирање хране која изгледају импресивно, али захтијевају мало труда.
Ако планирате дочекати породицу или пријатеље и послужити им разноврсну храну, зашто не бисте дали мало више пажње презентацији и учинили да сваки залогај изгледа генијално?
За почетак, обични класик попут моцареле и парадајза можете послужити на иновативан начин - умјесто да их једноставно сложите на тањир, покушајте их послагати у мале "луле" од свјежег зачинског биља или чак кориштењем танких комадића поврћа као базе.
Чери парадајз, свестран и шармантан, савршен је украс за сваки сто - посебно у комбинацији са зеленилом које му даје додатну свјежину и боју, а овај једноставан трик увелико ће унаприједити изглед вашег стола.
За љубитеље слатког, крекери и переци могу послужити као "уши" чоколадним округлим десертима, а ако сте нешто креативнији, можете саставити и новогодишње дрвце од плате пуне домаћих производа и поврћа.
Поставите их у облику дрвца, комбинујући различите текстуре и боје како би све изгледало складно и привлачно - овакви креативни детаљи ће засигурно развеселити ваше госте и донијети свјежину на празнични сто.
Ове идеје не захтијевају пуно времена или сложених припрема, а чине да ваша храна изгледа као умјетничко дјело.
Уз мало труда и маште, сваки оброк може постати прави спектакл за очи и непце, а ваши гости ће бити одушевљени не само окусима, већ и изгледом јела која им послужите.