Желите да припремате неко месо за ручак, али тек сте га извадили из замрзивача?
Не брините, не морају вам пропасти планови да имате оброк какав сте и планирали, јер помоћу једноставног трика можете одмрзнути месо за неколико минута.
Можете да се послужите микроталасном, али уколико се опредијелите за то рјешење, постоји могућност да месо препечете.
Много је једноставније да пробате други трик.
Узмите двије металне посуде. Једну окрените наопако и на њу ставите месо, на које ћете затим положити другу посуду и напунити је врелом водом.
Сачекајте само 5 до 10 минута, и то је то.
Знате ли у чему је трик?
Трик је у томе да је метал, нарочито алуминијум, одличан проводник топлоте.
Вода у лонцу који је на месу распоредиће топлоту по цијелој површини меса и зато ће се брже одмрзнути.