Храна вам је загорјела и шерпа је запрљана? Можете је очистити природним намирницама. Постоје чак два начина.
За први начин чишћења шерпи ће вам бити потребно три кашике сирћета, кашика соде бикарбоне и двије шољице воде.
Примјена:
У шерпу сипајте воду и додајте сирће. Затим ставите на ринглу и пустите да прокључа. Шерпу склоните са рингле и ставите у њу соду бикарбону. Испразните шерпу и орибајте је грубом страном сунђера. Ако је мрља упорна, користите и жицу за рибање, а можете додати још мало соде бикарбоне.
Други начин: У загорјелој шерпи скувати три прста воде у којој је растворено мало прашка за пециво – и загорјели дио на дну шерпе скинуће се веома лако. Код шерпи које су много загорјеле ставља се и мало детерџента и добро се истрља жицом за рибање посуђа.