Када исциједите лимунов сок или нарендате мало корице, немојте одмах бацати остатак.
Умјесто тога, сачувајте га у замрзивачу. Користећи ову једну ситницу спречавате исушивање и кварење лимуна, омогућавајући вам да га искористите до краја.
Сљедећи пут када вам затреба мало лимунове корице за торту или крему, замрзните остатак лимуна.
Тако ћете га моћи користити за друге рецепте. Ако лимун са огуљеном корицом оставите на кухињском пулту, брзо ће се осушити и покварити, што значи да остатак нећете моћи да искористите.
Лимун може поднијети смрзавање, што га чини идеалним за чување за остале ствари из куће.
Такође, можете замрзнути и корицу исцијеђеног лимуна, тако да је увијек имате спремну за рибање.
Једну кору од лимуна можете искористити за више јела, а не заузима пуно простора у замрзивачу. Овај трик вјероватно функционише и са поморанџом или лиметом.