Зимница никад брже готова

Најбољи и најлакши начин да ољуштите паприке

  • Извор: Она
  • 17.09.2024. 21:43

Иако се тешко опраштамо од топлих, љетних дана, сигурно је да већ полако заврћемо рукаве за омиљени период - припрему зимнице.

Један од обавезних специјалитета зацрвени полице у многим домовима, а у питању је ајвар.

Међутим, припрема овог традиционалног специјалитета има и један врло досадан дио, тачније, само љуштење печених паприка. То умије да потраје и веома је "пипаво", али постоји много једноставнији начин на који то можете учинити.

Како препознати лажни мед

Како препознати лажни мед

Наиме, ако припремате ајвар од печених паприка, припремите најлон-кесу. 

Када паприке буду спремне да се скину са вреле плоче, убаците их у кесу и сачекајте да се готово саме ољуште због паре која ће се створити када затворите кесу.

Држите их око 10 минута, што је довољно да кора омекша и учини вам овај процес много лакшим и љепшим, пише Она.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Специјално издање емисије Ћирилица. Саговорник уредника и водитеља Миломира Марића је предсједник Републике Србије Александар Вучић.

  • 23:00 Филм: Увид (16+)

    ' Филм: Увид (16+)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм