Зимница никад брже готова

Најбољи и најлакши начин да ољуштите паприке

  • Извор: Она
  • 17.09.2024. 21:43

Иако се тешко опраштамо од топлих, љетних дана, сигурно је да већ полако заврћемо рукаве за омиљени период - припрему зимнице.

Један од обавезних специјалитета зацрвени полице у многим домовима, а у питању је ајвар.

Међутим, припрема овог традиционалног специјалитета има и један врло досадан дио, тачније, само љуштење печених паприка. То умије да потраје и веома је "пипаво", али постоји много једноставнији начин на који то можете учинити.

Како препознати лажни мед

Како препознати лажни мед

Наиме, ако припремате ајвар од печених паприка, припремите најлон-кесу. 

Када паприке буду спремне да се скину са вреле плоче, убаците их у кесу и сачекајте да се готово саме ољуште због паре која ће се створити када затворите кесу.

Држите их око 10 минута, што је довољно да кора омекша и учини вам овај процес много лакшим и љепшим, пише Она.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:55 У првом плану (Р)

    У првом плану (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.