ATV

Nisu svi savjeti pravi

Mnoge žene "pale" na ovaj opasan trik: Htjele da se riješe peruti pa sebi napravile pakao!

 • 08.09.2023. 17:57

Opasni savjeti koji kruže na društvenim mrežama mogu da vam učine više štete, nego koristi! Ovaj trik sa TikToka može da vam uništi kožu glave i učini da kosa opadne.

Nerijetko ulazimo na društvene mreže, prvenstveno na Tik Tok, Fejsbuk i Instagram, kako bismo na jeftin i brz način pronašli rješenje za njegu kose ili kože. Međutim, ovaj video koji je postao viralan, člst je dokaz da ne treba da nasjedamo na svakakve trikove, jer su neki neefikasni, a neki čak i vrlo opasni.

Milan Stanković šokirao potezom, mnogi se nisu nadali da će ovo uraditi

Milan Stanković šokirao potezom, mnogi se nisu nadali da će ovo uraditi

Upravo je jedan takav savjet privukao pažnju stručnjakinje za njegu kose, Nikol Peti, koja je upozorila na video koji kruži Tiktokom, a koji navodno otkriva kako da se otarasite peruti.

U videu može jasno da se vidi kako djevojka na kosu stavlja glikolnu kiselinu. Ova korisnica istakla je kako joj je kosa nakon dva mjeseca sjajnija, jača i bez peruti.

Stručnjakinja Peti, ipak se ne slaže sa njom, te je upozorila da korišćenje ove kiseline može da izazove opekotine na koži glave.

- S obzirom na to da se ovaj sastojak koristi za lice, i u tom slučaju morate da budete obazrivi. Ukoliko dovoljno ne istražite koliki je procenat glikolne kiseline, vrlo lako možete da spržite kožu - objasnila je ona.

"Novi TikTok izazov ili druga vrsta ludosti?": Ležao na krovu golfa u pokretu!

- Što je niža pH vrijednost u kiselini, to će ona biti jača - dala je savjet svima prilikom kupovine i odabira iste. Opekotine na temenu mogu da izazovu brojne probleme, a neki od njih su, povećana suvoća, više peruti, kao i potencijalno opadanje kose.

(Kurir.rs/Najžena, Foto: Printscreen/TikTok)

Pratite nas i putem Vibera

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.