Замислите да можете уживати у свим богатим аромама и састојцима мексичког бурита, али без тортиље. Управо то вам доноси бурито у здјели!
Ово јело садржи све што можете пронаћи у класичном буриту: чили, коријандер, лимету, грах, кукуруз, рижу, авокадо... Оваква разноликост састојака чини сваки залогај јединственим и пуним доживљаја.
Одлучили смо избацити тортиљу из традиционалног рецепта и створили смо нешто једноставно неодољиво. А најбољи дио? Можете додати још омиљених састојака како бисте бурито здјелу учинили још богатијом. Наши фаворити су црвена паприка, ајсберг салата, а за одважне је препорука манго.
Вјерујемо да ће ова здјела задовољити вашу жудњу за мексичком кухињом!
Састојци (за четири особе):
600 g пилетине
2 кашике тако мјешавине зачина
3 кашике уља
Једна и по чаша интегралне риже
1 мала конзерва црвеног или црног граха
1 мала конзерва кукуруза
300 g чери парадајза
Пола авокада
1 љубичасти лук
80 g чедар сира
2 кашике сјецканог коријандера
пола лимете
200 г киселог врхња
со
Припрема:
Пилетину можете зачинити тако мјешавином зачина дан раније, а испећи је на уљу нетом прије слагања здјеле.
Рижу кувајте уз додатак 1 кашичице соли. Кувану проциједите, а затим у њу додајте сјецкани коријандер те корицу и сок лимете.
Авокадо нарежите на коцкице, чери парадајз на половине или четвртине, а љубичасти лук на ситне коцкице. Сир нарибајте, док ћете кукуруз и грах оциједити и пропрати. Поврће слободно благо посолите.
Узмите четири здјеле. Расподијелите рижу којом ћете прекрити дна здјела. Остале састојке распоредите по рижи у круг.
На средину здјеле ставите отприлике 50 г киселог врхња те по жели поспите с мало чили праха, преноси "Живим".
Уживате!